Umro vlč. Alojzije Žlebečić

 

Preč. Alojzije Žlebečić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i dugogodišnji župnik župe Krista Kralja, umro je u ponedjeljak 20. studenoga, nakon duge i teške bolesti, u Svećeničkom domu sv. Josipa na Kaptolu, u 74. godini života i 45. godini svećeništva.

Rođen je 25. kolovoza 1944. godine u Lučelnici, župa BDM Snježne – Dubranec. Nakon završetka Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati i Dječačkog sjemeništa u Zagrebu, stupa u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu 1966. godine te započinje studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Đakonat je primio 12. ožujka 1972. godine, a za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 25. lipnja 1972. godine po rukama kardinala Franje Kuharića.

Kao svećenik službovao je u sljedećim župama: u župi Krista Kralja u zagrebačkom Trnju kao župni vikar, u župi sv. Josipa u Šišljaviću kao upravitelj župe, u župi Krista Kralja u zagrebačkom Trnju kao upravitelj župe i višegodišnji dekan Maksimirsko-trnjanskog dekanata, te u župi sv. Ivana Krstitelja na zagrebačkoj Novoj Vesi kao župnik.

Autor je trilogije komentara nedjeljnih i blagdanskih čitanja pod zajedničkim naslovom “Per aspera ad astra – Kroz trnje do zvijezda” u izdanju Glasa Koncila 2012. godine, te spomen monografije o crkvi i župi Krista Kralja u Zagrebu „Krist Kralj u Trnju o 100. obljetnici rođenja Ivana Meštrovića” u izdanju Kršćanske sadašnjosti 1983. godine.

Pokojnikovo tijelo bit će izloženo u četvrtak 23. studenoga u 9 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Novoj Vesi na molitveno bdjenje, a u 10 sati slijedi sprovodna misa. Obred sprovoda je u 13.20 sati na Miroševcu, a misa zadušnica u crkvi Krista Kralja služit će se na trodnevnici, u petak 24. studenoga 2017. godine u 18:30 sati. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!