Slavlje Prve pričesti u župi

U nedjelju, 21. svibnja, u našoj župi je proslavljen sakrament Prve pričesti. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik vlč. Ivan u koncelebraciji sa župnim vikarom vlč. Milanom, a na slavlju su bili okupljeni obitelj i rodbina ovogodišnjih prvopričesnika te nastavnici i profesori.

Sakrament Prve pričesti primilo je 57 polaznika ovogodišnje župne kateheze, učenika osnovnih škola Grigora Viteza, Trnjanska i Marin Držić. Nakon uvodne pjesme majka prvopričesnika gđa Ana Davanzo Perestegi pozdravila je u ime roditelja sve okupljene. Prvopričesnici su za vrijeme mise sudjelovali u navještaju čitanja, molitve vjernika, zatim prinijeli euharistijske darove, pjevali i recitirali. Prvi su pristupili euharistijskom stolu i po prvi puta primili Tijelo Kristovo. Nakon mise zajednički su se fotografirali za uspomenu na ovaj današnji dan.

Zahvala ide svima koji su sudjelovali u organiziranju slavlja, na poseban način s. Antoniji Matić koja je i ove godine vodila župnu katehezu i pripremala prvopričesnike za dan njihove Prve pričesti te uvježabavala pjevanje s prvopričesnicima i vodila dječji zbor koji je prevođen zborom mladih animirao liturgijsko pjevanje na slavlju. Zahvala ide vjeroučiteljima te svima koji su pomogli u uređenju crkve za slavlje.

U galeriji možete pogledati nekoliko slika sa samoga slavlja!