6. obljetnica smrti župnika Žlebečića

U ponedjeljak 20. studenoga 2023. godine navršava se 6. obljetnica smrti našeg dugogodišnjeg župnika vlč. Alojzija Žlebečića. Večernju misu u 18:30 sati prikazat ćemo za vlč. Alojzija u znak zahvalnosti i trajne uspomene za sve dobro koje je činio tijekom dugog niza godina provedenih u našoj župi. Neka ga Gospodin dobrostivo nagradi u svome Kraljevstvu!

Životopis

Alojzije Žlebečić rodio se u selu Lučelnice 25. kolovoza 1944. godine. Kršten je u župi Majke Božje Snježne u Dubrancu 27. kolovoza 1944. godine. Za svećenika ga je zaredio 25. lipnja 1972. godine zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić.

U rujnu 1973. godine došao je u Trnje kao prvi kapelan. U sjeni Krista Kralja živio i radio tri godine, a u jesen je 1976. godine bio premješten u Pokuplje i imenovan upraviteljem župe sv. Josipa u Šišljaviću. Tri godine kasnije, nakon smrti župnika Kocipera, preuzeo je upravu župe Krista Kralja – 21. rujna 1979. godine.

Bio je revan svećenik i župnik, gorljiv i potpuno posvećen poslanju koje mu je Bog namijenio. Neumorno se brinuo za vjernike duhovno, ali se jednakim žarom brinuo i za crkveni unutrašnji i vanjski prostor.  Okupljao je mladež i djecu, ali nije zaboravljao niti starije osobe, bolesne i nemoćne koje je revno posjećivao. Rado se družio, vrata crkve i župnog ureda bila su uvijek otvorena za dobronamjernike i za sve koji su bili u potrebi. Njegovao je poseban odnos sa sestrama dominikankama, s vjernicima, s različitim zajednicama i pokretima unutar župe te na poseban način s Neokatekumenskim putem kojega je prihvatio u župi.

U ljeto 2013. godine kardinal Josip Bozanić povjerava mu službu župnika u župi sv. Ivana u zagrebačkoj Novoj Vesi koju je predano vršio 4 godine. Okrijepljen svetim sakramentima nakon teške bolesti, preselio se u nebesko Kraljevstvo uoči svetkovine Krista Kralja, 20. studenoga 2017. godine. Sprovodna misa i oproštaj održali su se 23. studenoga 2017. godine u župnoj crkvi sv. Ivana na Novoj Vesi, a ukopan je istoga dana u grobnicu župe Krista Kralja na Miroševcu.


U nastavku možete pogledati galeriju fotografija vlč. Alojzija u raznim prigodama tijekom dugogodišnje službe u našoj župi.