Slavlje Svete potvrde u župi

U subotu 4. svibnja u našoj župi proslavljen je sakrament Svete potvrde. Slavlje je predvodio preč. Josip Šimunović, prebendar i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u koncelebraciji sa župnikom vlč. Ivanom Filipčićem i župnim vikarom vlč. Milanom Dančuom. Na slavlju su bili okupljeni nastavnici, vjeroučitelji te obitelj i rodbina krizmanika.

Sakrament potvrde primio je 71 polaznik ovogodišnje župne kateheze, učenika osnovnih škola Grigora Viteza, Trnjanska i Marin Držić. Župnik vlč. Ivan i otac gosp. Nevenko Šumić u ime roditelja na početku slavlja pozdravili su preč. Šimunovića i zaželjeli mu dobrodošlicu u našu župu. Preč. Šimunović je u homiliji na temelju duhovskih biblijskih čitanja približio krizmanicima darove Duha Svetoga, pojasnio kako oni djeluju u njihovom životu i podsjetio ih da ovo nije završetak, već početak radosnije i autentičnijeg kršćanskog života i svjedočenja. Za vrijeme podjeljivanja sakramenta krizmanici su pristupali pojedinačno i primali pečat dara Duha Svetoga svetim uljem u znaku križa.

Na kraju slavlja, krizmanik Šimun Lončar zahvalio je preč. Šimunoviću na dolasku i podjeljivanju sakramenta te je djelitelju uručen prigodni poklon. Župnik se zahvalio roditeljima i obiteljima, vjeročiteljici Kristini Petrač, vjeročiteljima u školi i nastavnicima te onima koji su pomogli u organiziranju slavlja: roditeljima koji su uredili okoliš crkve, s. Snježani i zboru mladih naše župe na čelu s voditeljicom Ivanom Zvonković koji je animirao pjevanje. Nakon mise krizmanici su se zajednički fotografirali za uspomenu na ovaj današnji dan.

U galeriji možete pogledati nekoliko slika sa samoga slavlja!